Utiliteit

De afdeling Utiliteit houdt zich voornamelijk bezig met projecten als scholen, kantoren of winkelpanden maar ook luxere vrijstaande woningen. Doordat binnen de afdeling expertise aanwezig is van alle voorkomende disciplines zijn wij sterk in projecten waarin de totale installaties worden aangenomen. Onderstaand leest u meer over de diverse installaties.

Centrale verwarming

Centrale verwarming is tegenwoordig in bijna ieder gebouw aanwezig. Vanzelfsprekend kost het verwarmen van een gebouw energie. Door de steeds strenger wordende eisen als EPC e.d. wordt men gedwongen het verbruik van energie naar beneden te brengen. Hierdoor zijn de technieken binnen deze discipline de laatste jaren aan grote innovatie onderhevig.

Loodgieters werkzaamheden

Vanaf de aanleg van de riolering in de fundering tot aan het afmonteren van het sanitair in uw gebouw zijn loodgieters betrokken bij de bouw. De aanleg en engineering van uw riolering, waterleiding en gasleiding is bij ons al jaren in goede handen. Ook ondersteunen wij u graag bij de keuze van het juiste sanitair.

Elektrotechniek

Voor veel zaken in het dagelijks leven is elektriciteit nodig. Door het gebruik van apparatuur, computers en verlichting is de elektrische installatie een belangrijk onderdeel geworden van uw gebouw. Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen, berekenen en installeren van elektrische installaties voor uiteenlopende toepassingen.

Mechanische ventilatie

Het is zeer belangrijk om een gebouw goed te ventileren. Doordat men steeds energiebewuster gaat bouwen gaat men ook steeds beter geïsoleerd en kierdicht bouwen. Dit heeft tot gevolg dat natuurlijke ventilatie steeds verder afneemt. Ook kan een goed ontworpen ventilatiesysteem bijdragen aan besparing van energie binnen uw gebouw.

Koeling

Koeling van een gebouw is op vele manieren mogelijk en ook voor diverse toepassingen geschikt. Zo wordt koeling vaak toegepast om een prettig binnenklimaat te krijgen in een kantoor of woning, maar ook om de warmte in een serverruimte binnen de perken te houden. Voor het koelen van een gebouw kunnen verschillende technieken worden toegepast.