gebr kok particulier centrale verwarming 1 500x333

Uw cv-installatie, bron van warmte en comfort!

De cv-ketel is de warmtebron in bijna al onze huizen. Ook zorgt deze warmtebron meestal voor het warme water voor bad, douche, wastafel en de keuken. Daarom is het belangrijk dat we kunnen vertrouwen op onze cv-ketel. Zodra er om warmte wordt gevraagd willen we dat de cv-ketel deze ook gaat leveren.

We stellen drie eisen aan dit, technisch gezien, ingewikkelde apparaat:

 1. Betrouwbaarheid.
  Een goede cv-ketel start op, zodra de thermostaat in de woonkamer aangeeft dat het daar kouder is dan op de thermostaat werd ingesteld. Maar hij moet ook gaan branden als er om warm water wordt gevraagd, zodra er een warmwaterkraan wordt geopend. Indien zowel de kamerthermostaat warmte vraagt en warm tapwater wordt gevraagd, krijgt het leveren van warm water altijd voorrang. Op het display van de ketel is meestal te zien waarmee de ketel bezig is.
 2. Zuinigheid.
  Een goede cv-ketel springt zuinig om met het verbranden van (aard)gas voor de productie van warmte. Nieuwe ketels zijn meestal zuiniger dan oudere ketels. Dit komt omdat van overheidswege veel strengere regels worden gehanteerd op gebied van milieu en er veel meer aandacht is voor het zuinig omspringen met de schaarse energie. Ook produceren zuinige ketels minder kooldioxide, waardoor ons klimaat minder nadelig wordt beïnvloed. En laten we niet vergeten dat een zuinige ketel onze energierekening ook lager doet uitvallen.
 3. Veiligheid.
  Als een ketel niet goed is afgesteld wordt het gas niet goed ofwel onvolledig verbrand. Er kunnen dan gevaarlijke afvalgassen ontstaan, zoals koolmonoxide kortweg CO. CO is levensgevaarlijk voor ons en kan ook ontstaan als de afvoer niet in orde is. Daarom is het belangrijk om naast het onderhouden van u ketel ook de rookgasafvoerpijp te controleren op mankementen en lekkages.

Als wij een onderhoudsbeurt aan u cv-ketel uitvoeren besteden wij aandacht aan de bovengenoemde eisen. Wij volgen daarbij de richtlijnen van de fabrikant van de cv-ketel. En als uw ketel aan vervanging toe is adviseren wij u deskundig wat voor uw situatie het beste is.

Bel ons voor het maken van een afspraak. Dan kunt u weer vertrouwen op een efficiënte en zuinige verwarmingsketel.

Direct hulp bij uw cv-ketel? 0228-561201

vrl cv ok img

CV-onderhoud volgens OK CV

Onze gediplomeerde monteurs werken volgens het OK CV label:

 • Inspectie en onderhoud aan uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelen we de ketel opnieuw in.
 • Metingen uitvoeren, zoals een meting van de CO-waarde (koolmonoxide) en de CO2-waarde (kooldioxide). Deze uitkomsten worden vergeleken met de waardes van de fabrikant. Bij grote afwijkingen gaan we op zoek naar de oorzaak.
 • Afstellen van het juiste vermogen op de radiatoren en eventuele andere afgiftebronnen van warmte.
 • Advies uitbrengen over het energiezuinig gebruik van uw cv-ketel. Dit schriftelijke advies ontvangt u bij het beoordelingsrapport van onze monteur.
 • Tot slot wordt de onderhoudsbeurt van uw cv-ketel geregistreerd in een landelijke databank. Steekproefsgewijs controleert de Stichting OK voor installaties of de onderhoudsbeurten volgens alle regels zijn uitgevoerd.
awb 200x50.png
intergas 200x50
nefit 200x50
remeha 200x50

Goed om te weten.

 • Wat te doen bij te lage of te hoge waterdruk in het systeem?

  gebr kok particulier cv onderhoud 380x100Controleer regelmatig de waterdruk in de installatie. U kunt de druk aflezen op de op de ketel aanwezige manometer. Ook kan het zijn dat uw ketel deze druk digitaal aangeeft. De wijzer hiervan moet tussen 1,2 en 2 staan. Als de druk te hoog is, dan kunt u wat water aftappen via een altijd aanwezige vul/aftapkraan. Meestal bevindt zich zo’n kraan op het laagste punt van de installatie. Als de druk te laag is, moet u de ketel bijvullen met leidingwater. Het is raadzaam om bij twijfel uw gebruikershandleiding te lezen.

 • Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?

  Aan de onderkant van de ketel is meestal een vulaansluiting met afsluitkraan en afsluitkapje beschikbaar. Schroef het afsluitkapje los en sluit de vulslang hierop aan en op de waterleidingkraan. Draai de koppeling op de vulslang aan de ketelzijde nog niet helemaal vast. Draai dan de waterkraan iets open waardoor de lucht uit de slang wordt verdreven. De slangkoppeling aan de ketel zal iets gaan lekken. Draai dan deze koppeling helemaal dicht en open de afsluitkraan achter de slangkoppeling. Draai de waterkraan nu verder open en volg de wijzer op de manometer. Als deze op ongeveer 2 staat sluit u de waterkraan en verwijdert u de vulslang weer. Schroef ook altijd het afsluitkapje weer op de vulopening.

 • Hoe ontlucht ik het systeem?

  gebr kok particulier cv ontluchting sleutel 100x100Loop langs alle radiatoren en ontlucht deze met een daarvoor bestemd speciaal sleuteltje. De ontluchtingsnippel zit altijd op het hoogste deel van de radiator.

   
 • Wat is het risico van koolmonoxide en hoe voorkom ik dat?

  Koolmonoxide (CO) kan optreden bij onvolledige verbranding van (aard)gas. Als er te weinig verbrandingslucht wordt toegevoerd, of de afvoer van verbrandingsgassen niet in orde is, kan deze sluipmoordenaar ontstaan. Bij regelmatig onderhoud van de cv-ketel is de kans op CO heel klein.

  Jaarlijks honderden slachtoffers koolmonoxidevergiftiging.

  Ieder jaar maakt het onzichtbare en geurloze gas koolmonoxide (CO) slachtoffers. Het is een zeer giftig gas dat 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. De ernst van een koolmonoxidevergiftiging varieert van een bezoek aan een spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis tot overlijden. Elk jaar overlijdt naar schatting een tiental personen door een koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast leidt koolmonoxidevergiftiging tot bijna tweehonderd ziekenhuisopnamen en enkele honderden behandelingen op een spoedeisende hulpafdeling. Per jaar treden er echter grote verschillen in deze aantallen op en een eenduidige ontwikkeling is niet zichtbaar.

  CO-vergiftiging komt in alle leeftijdsgroepen voor en vindt meestal in een woonhuis plaats. Soms in een arbeidssituatie of bijvoorbeeld tijdens een verblijf in een caravan. Vaak is er sprake van een defect in (de afvoer van) verwarmings- of warmwaterapparatuur, zoals kachel, open haard, geiser, cv-ketel. Ook brand en binnenshuis barbecueën worden als oorzaak genoemd.

 • Onderhoud aan alle bekende merken cv-ketel.

  onderhoud cv-ketel awb 200x50.png
  onderhoud cv-ketel intergas 200x50
  onderhoud cv-ketel nefit 200x50
  onderhoud cv-ketel remeha 200x50
 • Voorkom problemen met regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel.

  Een cv-ketel (solo of combi) heeft, afhankelijk van het gebruik, een levensduur van 10 tot 15 jaar. Een zeer intensief gebruik zal de levensduur verkorten, maar verrassend genoeg een zeer spaarzaam gebruik ook. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw ketel is regelmatig onderhoud noodzakelijk.

 • Onderhoud cv-ketel.

  Ondanks dat de ketels zijn voorzien van effectief werkende veiligheidssystemen, is het verstandig om deze regelmatig op hun werking te laten controleren. Daarnaast is een regelmatig onderhouden cv-ketel een vereiste van verzekeringsmaatschappijen.

 • Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten onderhouden?

  gebr kok particulier cv onderhoud monteur 100x100Wij adviseren u om uw cv-installatie eens per jaar door onze vakmensen te laten onderhouden. Zij zorgen ervoor, dat u veilig en comfortabel blijft wonen.

   
 • Hoe lang gaat mijn cv-ketel mee?

  Een kwalitatief goede cv-ketel van een goed bekend staand merk gaat zo’n 15 jaar mee. Wel neemt het rendement van de ketel door de jaren heen af. Ook zijn moderne cv-ketels zuiniger dan oudere. De cv-ketel moet passen bij uw verwarmingsinstallatie.

 • Wij onderhouden uw cv-systeem vakkundig en helpen u snel als uw cv-systeem het af laat weten. Wij adviseren u deskundig als u de aanschaf van een nieuwe cv-ketel overweegt.

  0228-561201 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met welk werkgebied voor particulieren kunnen wij u helpen?

gebr kok installatietechniek komo instal uneto vni